Copiii Școlii Sociale Sportive au vizitat orașul Madrid - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilulul

Acasa > Presa> Știri

Copiii Școlii Sociale Sportive au vizitat orașul Madrid

Șapte dintre cei mai dedicați copii ai Școlii Sociale Sportive București au trăit o experiență de neuitat în Madrid. În perioada 5-9 aprilie 2018, copiii au participat la diverse activități sportive și educaționale, printre care vizita stadionului Santiago Bernabéu, vizionarea meciului Real Madrid – Atletico Madrid din zona VIP, vizita la Centrul Microsoft unde au avut ocazia să urmeze cursul Minecraft Hour of Code. De asemenea, ei s-au bucurat de posibilitatea de a se antrena în Real Madrid City și de a juca un meci amical cu copii din Școala Socială Sportivă Majadahona, cu care împărtășesc valorile și metodologia educațională.

Pentru a savura timpul liber în concordanță cu valoarea de sănătate promovată de Fundației Real Madrid, copiii s-au plimbat cu bicicletele în Retiro Park și din punct de vedere educațional, au vizitat alături de ghizi locali orașele Madrid și Toledo, astfel au înțeles istoria unor locuri și a unor clăriri reprezentative țării gazdă.

Marius (12 ani): „Mi-a plăcut turul orașului Madrid foarte mult, a fost foarte lung, dar interesant. [...]Pe mine mă va ajuta foarte mult această vizită, deoarece am vazut cât de frumos este orașul Madrid și mă determină să învăț cât mai bine, pentru a putea vizita cât mai des acest oraș și alte orașe ale lumii. Vizitând poți înțelege cum este viața altor oameni din alte țări și poți „împrumuta” ce este mai bun, pentru propria viață.”

Bobi (14 ani): ”Mi-a plăcut foarte mult galeria echipei Real Madrid și că am vizionat meciul din zona VIP, astfel am putut să-l văd pe Ronaldo C. de la o distanță foarte mică. [...] Pe stadion a fost foarte multă lume, iar la final toți suporterii au plecat acasă fără certuri și scandal. Acest meci mă va ajuta să înțeleg că fotbalul poate fi un spectacol frumos și că suporterii se pot respecta unii pe alții.”

Proiectul Scoala Sociala Sportiva este implementat in Romania de catre Asociatia FDP – Protagonisti in Educatie din anul 2013, in parteneriat cu Fundatia Real Madrid, Primaria Sectorului 3 prin DGASPC Sector 3, Directia Invatamant Sector 3 si trei scoli gimnaziale (Scoala Gimnaziala Mexic, Scoala Gimnaziala nr. 55 si Scoala Gimnaziala nr. 67), scopul fiind prevenirea abandonului scolar pentru 45 de copii aflati la risc de excluziune sociala din zona periferica a Bucurestiului.

 

Ultimele stiri

  • Telefon urgență

    0728.729.797
  • Poliția locală

    021.9543
  • DGASPC

    0372.126.100