Copiii Școlii Sociale Sportive din sectorul 3 au participat pentru a patra oară la Copa Alma - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilulul

Acasa > Presa> Știri

Copiii Școlii Sociale Sportive din sectorul 3 au participat pentru a patra oară la Copa Alma

 

Proiectul Școala Socială Sportivă este un program de prevenire a abandonului școlar, dezvoltat în România din 2013, de către Asociația FDP - Protagoniști în educație în parteneriat cu Fundația Real Madrid, alături de Primăria Sectorului 3, DGASPC S3, Direcția de Învățământ S3, trei școli gimnaziale (nr. 55, 67 și Mexic) din sectorul 3.

Datorită acestui program, în fiecare an, 45 de copii proveniți din familii aflate în dificultate sunt încurajați să nu abandoneze școala, fiind incluși într-un program de antrenamente săpămânal, desfășurat după metodologia marelui club spaniol. De asemenea, copiii au parte de experiențe deosebite, vizite la mari echipe de fotbal, întâlniri cu mari sportivi, cu artiști, activități educaționale, ș.a.. În ultimul sezon, rezultatele de prevenire a abandonului școlar au fost excelente, procentul fiind de 100%.

Fundația Real Madrid a invitat pentru a patra oară consecutiv Școala Socială Sportivă București să participe la Copa Alma Europe, competiție care reunește în fiecare an Școli Sociale Sportive pe care fundația marelui club spaniol le-a dezvoltat în peste 200 de țări.

Copa Alma 2018 s-a desfășurat în perioada 03 - 06 iulie 2018, în orașul Vila Real de Santo António din Portugalia și a avut la start 10 Școli Sociale Sportive: 4 din Portugalia (Guimaraes, Funchal, Manique, Vila Real de Santo António), 2 din Maroc (Fatema și Paideia) și câte una din Spania (Madrid), Ungaria (Budapesta), Rusia (Rostov pe Don) și România (București). Delegația echipei din București a fost compusă din 10 copii (8 din sectorul 3 și 2 din sectorul 6), un antrenor, Cristi Preda și coorodonatorul proiectului, Dorin Agapie.

În urma rezultatelor de pe terenul de joc și a punctajului acordat de adversari și de către reprezentanții Fundației Real Madrid pentru respectarea valorilor FRM, echipa noastră a câștigat Cupa Stimei de sine.  La ceremonia de închidere și de decernare a premiilor au participat Ricardo Gallego, ambasador al Fundației Real Madrid și Julio González Ronco, director general al Fundației.

 Pe lângă meciuri, copiii au avut parte de un program intens de activități recreative, având ocazia să se împrietenească cu ceilalți copii în cadrul jocurilor organizate pe plaja Oceanului Atlantic.

În cadrul secțiunii „Copa Alma Got Talent” copiii au prezentat un dans tradițional românesc iar echipa noastră a câștigat locul 2.

Totul a culminat cu petrecerea de rămas bun în cadrul căreia o sută de copii care au participat la Copa Alma au dansat, s-au jucat, au legat prietenii.

 

Ultimele stiri

  • Telefon urgență

    0728.729.797
  • Poliția locală

    021.9543
  • DGASPC

    0372.126.100