STIMULENT PENTRU INTEGRAREA SOCIALĂ A PERSOANELOR ADULTE CU HANDICAP - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilulul

Acasa > Presa> Știri

STIMULENT PENTRU INTEGRAREA SOCIALĂ A PERSOANELOR ADULTE CU HANDICAP

ANUNȚ

Conform adoptării Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr.330/30.08.2017, privind acordarea stimulentului pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 vă aduce la cunoştinţă că pentru solicitarea informaţiilor referitoare la acordarea stimulentului trebuie să vă adresaţi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti sau să accesaţi site-ul DGASMB www.dgas.ro .

De asemenea vă comunicăm că cererile în vederea acordării stimulentului pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap nu se vor depune la sediul DGASPC Sector 3, ci în următoarele locaţii ale DGASMB:

 • Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 3 vor depune cererea la Spălătoria Socială din Strada Armeniş nr. 2, sector 3( Zona TRAPEZULUI, pe partea cu Mega Image) sau Structura de Economie Socială San The din Strada Lipscani nr. 104 ( Biserica Sf. Gheorghe)
 • Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 1 vor depune cererea la Centrul de Mentorat pentru Structurile Economiei Sociale din  Ştefan cel Mare, nr. 1, sector 1(intersecţie Bdul. Iancu de Hunedoara cu Calea Dorobanţilor)
 • Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 2 vor depune cererea la Centrul de informare şi consiliere pentru cetăţeni din  Ştefan cel Mare, nr. 38, sector 2(vis-à-vis de Aleea Circului)

* la această locație va fi prezent un interpret în limbajul mimoco-gestual care va oferi consiliere persoanelor cu deficiențe de auz.

 • Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 4 şi pe raza sectorului 5 vor depune cererea la Spălătoria Socială din Aleea Turnu Măgurele, nr. 17, Sector 4(Complex OMINIS, staţia RATB Ciceu)
 • Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 6 vor depune cererea la Spălătoria Socială din Drumul Taberei nr. 24, sector 6( Complex Favorit, intrarea din str. Pravăţ)

Totodată aveţi posibilitatea să depuneţi cererea în format electronic, pe site-ul DGASMB, secţiunea Stimulente financiare, accesând link-ul https://online.dgas.ro/ .

Beneficiarii stimulentului pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap în valoare de 500 de lei/lunar sunt adulții cu handicap, încadraţi în oricare dintre cele 4 grade de handicap, cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti, si certificatul de încadrare în grad de handicap este emis de către una din Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor municipiului București.

 

Ultimele stiri

 • Telefon urgență

  0728.729.797
 • Poliția locală

  021.9543
 • DGASPC

  0372.126.100