Tabere de vară pentru copiii cu măsuri de protecție specială oferite de către DGASPC Sector 3 - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilulul

Acasa > Presa> Știri

Tabere de vară pentru copiii cu măsuri de protecție specială oferite de către DGASPC Sector 3

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 organizează în perioada vacanţei de vară 2017, tabere la munte şi la mare pentru copiii care beneficiază de măsuri de protecţie specială, aflaţi în centrele din subordine, precum și în asistență maternală.

Taberele au ca obiectiv principal oferirea unui program recreativ, propunându-şi stimularea abilitaţilor sociale ale copiilor, însuşirea unor deprinderi comunicaţionale utile, lucrul în echipă, precum şi câştigarea încrederii în forţele proprii. Printre activitățile oferite copiilor amintim: ateliere de creație și artă vizuală, jocuri sportive în aer liber, desene pe nisip, cursuri de dans, foc de tabără, cinematograf în aer liber,  jocuri de șah, ateliere de dezvoltare personală etc..

În acest an se vor putea bucura de vacanţă la munte 186 de copii şi 183 de copii vor pleca la mare. Beneficiarii vor fi însoţiţi de personal calificat din centrele DGASPC Sector 3 și din asistența maternală. Vacanţele sunt planificate în perioada  01 iulie – 17 august 2017.

Prin organizarea taberelor pentru copiii care beneficiază de măsuri de protecţie specială, DGASPC Sector 3 respectă Standardul 15 – Activități de recreere-socializare din Ordinului Nr. 21 din 26 februarie 2004 pentru aprobarea standardelor minime obligatorii privind serviciile pentru protecția copilului de tip rezidențial.

 

Ultimele stiri

  • Telefon urgență

    0728.729.797
  • Poliția locală

    021.9543
  • DGASPC

    0372.126.100